Østfold

Bilder av kirkebygg i Østfold fylke. FULL OVERSIKT FINNER DU HER.

Askim kapell

Kapellet ble innviet 1.mars 1957, “Den Kvite symra” – foretatt av biskop Johs. Smemo. Gravkapellet er sjeldent vakkert og interiøret skaper en fin og lys stemning omkring en av livets alvorligste høytidstunder. P.g.a. den fantastiske akustikken, har det de siste årene også vært holdt korkonserter der, med stort hell. Den store mosaikkdekorasjonen, laget av Per Vigeland, er kapellets mest verdifu… Les hele

Askim katolske kirke

Katolske kirken i Askim i Østfold. Bildet er tatt med mobiltelefon fredag 31 juli. Ble ikke så bra, for jeg satt på bussen da jeg tok bildet. Mobilfoto

Askim

Mariakirken i Askim.

Askim kirke

Askim kirke i Østfold. Hentet fra Wikipedia Askim kirke er en korskirke fra 1878 i Askim kommune, Østfold fylke. Byggverket er i tre og har 580 plasser.

Askim kirke

Askim kirke i Østfold fredag kveld. Hentet fra Wikipedia Askim kirke er en korskirke fra 1878 i Askim kommune, Østfold fylke. Byggverket er i tre og har 580 plasser.

Askim kirke

Askim kirke. LTK

Askim kirke

- fra en litt annen vinkel. Steinene i muren er fra den gamle Mariakirken som ble revet….synd, den sto like til venstre på dette bildet… LTK

Askim kirke, julaften

Askim kirke julaften 2009, like før siste gudstjenste kl 16.00.

Båstad kirke

Båstad kirke i Østfold. Foto: Glenn Thomas Nilsen Tekst fra Wikipedia Båstad kirke er en korskirke fra 1860 i Trøgstad kommune, Østfold fylke. Byggverket er i tre og har 503 plasser.

Degernes krk

Degernes krk (4)

Eidsberg kirke

Eidsberg kirke i Østfold. Bildet er tatt i Mai 2009! Fra Wikipedia Eidsberg kirke (også kalt Østfold-domen) ligger i Eidsberg i Eidsberg kommune og er opprinnelig fra 1200-tallet. Kirken ligger ned mot Glomma og ved siden av Riksvei 124.

Eidsberg

Litt av Eidsberg kirke.

Eidsberg kirke i Østfold

Eidsberg kirke – også omtalt som Eidsberg-domen.

Eidsberg kirke i Østfold

Eidsberg kirke – også omtalt som Eidsberg-domen.

Eidsberg kirke i Østfold

Eidsberg kirke – også omtalt som Eidsberg-domen.

Heli kirke, 2001

Hobøl kirke, 1195 (2)

Hadde 800 års jubileum i 1995. På veggen står det 1150 tallet, så når den er bygd. ??

Hovin kirke,1720

Hærland kirke

Hærland kirke i Eidsberg kommune. Foto: Glenn T. Nilsen Tekst fra Wikipedia: Hærland kirke er en langkirke fra 1878 i Eidsberg kommune, Østfold fylke. Byggverket er i tømmer og har 450 plasser og er i nygotikk.