Fåvang kirke

Byggeår 1627-1630

Vist 254 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Første gangen jeg er inne på denne ORIGO om norske kirkebygg. Her er jeg litt kjent. Bor i Ringebu! Det jeg ønsker er litt mere tekst om Fåvangkirka. Vet du forresten at dette er ei stavkirke? Vi har to stavkirker i bygda vår.

Dette finner jeg i Pilegrimsledene til Nidaros:Fåvang kirke er bygd som korskirke med deler av materialene fra en stavkirke fra 1100–tallet.

Det er en sterk muntlig tradisjon i bygda som sier at denne stavkirka fra middelalderen var lokalisert nær Prestangen i lia opp for dagens kirke. Denne stavkirka var betjent av presten Sira Amundær i Fodvange og nevnes i 1334. Dagens kirke er bygd på 1600–tallet.

Fra Wikipedia kan vi lese: Fåvang kirke omtales av og til også som ei stavkirke, men er vel egentlig ikke det, selv om deler av konstruksjonen er av stavverk. Kirken står på Fåvang i Ringebu kommune, som ligger i Gudbrandsdalen i Oppland. Den ble bygget etter reformasjonen, for det meste av materialer fra tidligere nedrevne stavkirker i dalen. De eldste delene kan derfor dateres tilbake til omkring 1150–1250.

Bildesamlingen (2672 bilder)

 

Oppland (214 bilder)

 
Annonse

Nye bilder