Brønnøy kirke og graver

Vist 103 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Fasade mot vest.

I denne kirka er jeg konfirmert, 1950. Vi var 80 konfirmanter. Konfirmasjonen gikk over to dager. Hver familie ble tildelt to sitteplasser da kirka hadde begrenset med sitteplasser. Mor og far fikk tildelt 6 plasser da vi var tre brødre som ble konfirmert samtidig. Vi fikk plass til et besteforeldre- og tantepar i tillegg til mor og far.
Rart å tenke på at i Brønnøy kommune bare har ei kirke. I min kommune Ringebu, som nesten har bare halvparten av innbyggertallet til Brønnøy, er det hele 3 kirker, 2 fjellkirker og et ungdomssenter som også er vigd til Guds-hus.

Brønnøy har flere kirker, men nøyaktig hvor mange vet jeg ikke. En av dem er det bilder av på denne sonen: Naustvik

Jeg tenkte Brønnøy kommune da jeg ble konfirmert. Nå er er Brønnøy kommune slått sammen med Velfjord, og da kommer vel kirkene på Lande og Hommelstø i tillegg? Sømna er vel enda egen kommune,. Kirka ligger på Vik. Så har vi kirka (kapell?) på Rodal. Her er jeg usikker på hvor kommunegrensa går i dag mellom Brønnøy og Sømna kommune.
Vi har vel også ei lita kirke (eller var/er det et kapell?) på Skogmo, den glemte jeg i farten. Unnskyld, men en del av geografien er gått i glemmeboka. Håper at noen kan komme med fasiten her.

Er ikke inne i lokalgeografien i Nordland, men dere har sjekket fylkeslisten i Wikipedia? Påliteligheten kan variere her og der, men for Østlandet stemmer listene relativt bra (med forbehold når det gjelder militørkapeller og kanskje enkelte gravplasser og gamle kirkesteder der det ikke lenger er kirke).

Kirken er nylig restaurert innvendig, og nå repareres taket.

Bildesamlingen (2672 bilder)

 

Nordland (186 bilder)

 
Annonse

Nye bilder