Brattvåg kirke

I Haram kommune.

Vist 232 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Du verden, det var spesiell (himmelstrebende) arkitektur. Flott bilde!

Ja denne kirken er spesiell. Har prøvd å lete etter opplysninger om den men finner det ikke. Bildet er som du ser tatt i motsol fordi jeg ville få frem klokkene i tårnet.

Takker så mye for bra Kjersti.

Ja, det var så fint med disse klokkene.

Skal ta en tur neste gang jeg er der, flott om en kunne sett den innvendig også.

Takker så mye for bra Erik B

Ser arkitekten er Aksel Ludvig Fronth (1925-2000), arkitetk og kunstmaler fra Sarpsborg, som har tegnet en masse nyere norske kirker.

Tusen takk Ranveig, så flott at du fant dut det.

Regner med at du har googlet. Ikke all verden å finne på nettet. Kirkesøk har bilder fra forskjellige vinkler og inni. Altertavlen har form av en glassmoasikk i fondveggens vindu, og det er glassmalerier hele veien opp til taket. Kirkeleksikonet krediterer arkitekten og Annar Milledahl for disse. Ikke så mye å melde ellers utover at det meste er på alder med kriken. Orgelet ble bygget ved lokale Vestre orgelfabrikk, som gikk inn noen år senere.

Tusen takk Jan-Tore.Håpet at du kom innom her. Kirkesøk har jeg ikke vært innpå, prøver nå.
Visste den vart bygd etter jeg flyttet men ikke årstall. Den var virkelig flott inni og at den hadde så mange
sitteplasser var flott. Flotte bilder der på kirkesøk. Takker igjen.

Kirkesøk er et prosjekt (eller noe sånt) innenfor Den norske kirke som har litt informasjon om kirkene sammen med bilder (inkludert tre interiørbilder: 1) fremover mot koret, 2) bakover mot orgelgalleriet, 3) prekestolen). Den saklige informasjonen virker så langt relativt begrenset, men det kan skyldes manglende tilgang på stoff / manglende rettigheter osv. I teorien har stedet også overtatt besøksinformasjon fra det tidligere Veikirker-nettstedet (som nå er nedlagt), men her varierer det noe hvor oppdatert informasjonen er (sikkert et styr å innhente og holde à jour). Så dt kan være nødvendig å lete andre steder etter besøksinformasjon.

Takker så mye for bra Tore.

Flott bilde av ei flott nyere kirke

Tusen takk Njål.

Tusen takk Aud W,

Bildesamlingen (2672 bilder)

 

Møre og Romsdal (132 bilder)

 
Annonse

Nye bilder