Svelvik kirke

[Bilde 1627085 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1627084 finnes ikke eller har blitt slettet]

Fant noen bilder til…

[Bilde 1629245 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1629246 finnes ikke eller har blitt slettet]
Vist 332 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

En spessielt vakker kirke.

Enig, dessverre har jeg ikke sett den innenfra, men har sett fotos.

Den er sikkert flott der også, vet du hvor gammel den er ?

I flg Wikipedia er den fra 1859 og har 140 sitteplasser.

Tenkte meg det ja etter den flotte stilen.

Flotte bilder, Audun.

Jeg har også sett at Wikipedia sier den har 140 plasser, men det høres veldig lite ut for en så staselig kirke. På kirkens nettside står det at den er tegnet for å romme 700, uten at det står konkret hvor mange plasser det faktisk er. Har du du vært inne i den og sett? For meg er dette et sånt sted jeg må tilbake til for å sjekke, faktafrik som man blir etterhvert. Jeg har bare knipset den fra den andre siden av fjorden.

Mange takk Jan-Tore:). Jeg tok faktisk turen til Svelvik flere ganger for blant annet å få noen solskinnsbilder av denne nydelige kirken, jeg liker ikke grå himmel. Har også vært på andre siden av fjorden, men da var jeg uheldig med lyset.

Jeg vet av erfaring at Wikipedia ikke er helt til å stole på, det får vi tåle med det utgansgspunktet siden har. Det var et voldsomt sprik i antall mellom Wikipedia og kirkens nettside? Virker ikke 700 plasser å være i overkant mye i forhold til både størrelse på kirken og brannforskrifter ?

Det er et veldig stort sprik mellom 140 og 700, men siden jeg ikke har vært på kloss hold (fergen gikk og jeg tok den), kjenner jeg ikke kirkens dimensjoner. Jeg vet ikke om Wikipedia er verre enn andre. Den som har skrevet om kirken der, har det nok fra en annen kilde. De fleste som skriver om kirker på nettet i mange forskjellige samenhenger, gjentar bare det de finner et annet sted, ofte ukritisk.

Derfor skulle jeg gjerne ha sett kirken innvendig med egne øyne. Det skal ikke så mye til for å se om det bærer den ene eller andre veien, selv om man ikke klarer å telle nøyaktig antall plasser. Når det er sagt, går det jo an å ringe og spørre, så jeg tror kanskje jeg gjør det.

Når du sier det så, det med å ringe tenkte jeg faktisk ikke på – litt for enkelt liksom ;-D

Jeg har nå ringt kirkekontoret, og svaret er 450.

Det kan nok stemme, det er jo en stor kirke

Flott så vet vi det. Og antallet er sånn midt mellom spriket fra tallene fra nettet… Kikket litt i arkivet i dag og så på bildene jeg tok fra andre siden av sundet. På det nederste av dem vil man se at det er en “fløy” til venstre som ikke var mulig å se på de andre bildene.

Må visst pusse brillene, når jeg nå ser på bildet igjen er det tydelig at høyre og venstre side er lik!

Flotte bilder av Svelvik kirke

Takk for det Njål. Ble litt fascinert av denne flotte kirken og Svelvik er rene sørlandsidyllen. Mange fine motiv der.

Bildesamlingen (2672 bilder)

 

Vestfold (101 bilder)

 
Annonse

Nye bilder