Fjære kirke

[Bilde 1474496 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1474497 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1474498 finnes ikke eller har blitt slettet]
Vist 324 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Flott kirkebygg fra 1150 og med ca. 450 sitteplasser. For noen år siden var jeg på konsert i denne kirken – veggene i murt stein ga en nydelig klangeffekt. Litt borten for kirken ligger et oppkomme med vann som skal ha helsebringende effekt – tro fra gammelt av. Kirken har en fin beliggenhet – dog noe lengre bort fra hovedveien enn tidligere, men dette ser ikke ut til å hindre turistenes tilstrømming. Litt lengre borte i veien ligger amfiteateret (uteteater i gammelt steinbrudd) som benyttes til en del oppsetninger på sommeren.

Takk for flott info Kjell. Kirken er flott, og legg merke til de Interessante vinklene på veggen nærmest. Men jeg syns tårnet passer dårlig og det var dertil malingslitt da jeg var der. Var innom amfiteateret og kikket på det i fjor. .

dette med tårnet er jeg enig i – dette kom kanskje mange år etter det som muligens var orinaltåret. Som de fleste steder var kirkene rundt 15-16 og langt inn i 1700 tallet utsatt for branner. Årsaken til dette ligger i at tårnet gjerne var kledd med kobber eller andre metaller uten at det var lynavleder. Kirkene ble da gjerne påtent av naturkreftene. Jeg var mye nede i området fra 1985 – 1995 da min arbeidsplass hadde skole i Grimstad og jeg hadde endel undervisning på denne skolen. Likeledes var jeg mye i masten bak amfiteateret – det er herfra jeg kjenner noe til dette kirkebygget.
Må kanskje få nevne at “staus benkene” inne i kirken var opprettholdt – benkene var merket med gårdsnavn og de som bodde der, tjenenstefolket hadde sine faste plasser bakerst i kirken. På den tiden kirken ble bygget var det viktig å markere hvem som var med å bidro til kirkens ve og vel – også hvilken gaver som ble gitt ved byggingen – mener å huske at det er egen tavle ved utgangen soviser dette.

Interessant, men huff for et klasseskille!

Så fin kirke, flotte bilder

Mange takk Lilly, jeg tok bilder fra tårnsiden også, men dem syns jeg ikke talte til kirkens fordel…

Et riktig valg, tror jeg

Flotte bilder…
tenker Terje Vigen når jeg hører om Fjære kirke !

Terje Vigen-bauten (“Thærie Wiighen”) kan sees på bildene og også på siste bilde HER

Bildesamlingen (2672 bilder)

 

Aust-Agder (66 bilder)

 
Annonse

Nye bilder