kabelvåg kirke,LOFOTKATEDRALEN

største trekirke nord for trondheim,1200 sitteplasser og den var fylt til randen under lofotfisket nån tiår tilbake i tid

Vist 986 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Flott trekirke…fint beliggende, sett fra sjøsiden

Vågan kirke, også kjent som Lofotkatedralen, ligger i Kabelvåg i Nordland. Kirka er ei korskirke i tømmer i nygotisk stil. Den ble innviet 9. oktober 1898 og har 1200 plasser. Arkitekt for kirka var Carl Julius Bergstrøm.
Kirka erstattet ei eldre kirke fra 1798, som var blitt for lita. Den nye kirka er den største trekirka og trebygningen nord for Trondheim. Tømmeret til kirka ble levert av trelastfirmaet Jacob Digre i Trondheim. Delene ble prefabrikkert på fabrikken i Trøndelag og satt sammen i Kabelvåg.
Kabelvåg har vært kirkested i omtrent 900 år, og det første Håløygske kirkehus ble opprinnelig reist av Øystein Magnusson rundt år 1114, sannsynligvis i forbindelse med at den daværende kongen deltok i en sak mot Sigurd Ranesson. Fem eller seks kirker har ligget innenfor området til dagens kirke. Ei tidligere kirke ble flyttet til Værøy i 1799.
I 2003/04 ble det strid da menighetsrådet i Vågan hengte opp et regnbueflagg i kirkens våpenhus for å vise at kirken var en sone fri for diskriminering.
Kilde: Wikipedia

Bildesamlingen (2672 bilder)

 

Nordland (186 bilder)

 
Annonse

Nye bilder