Borg kirke, Vestvågøy, Lofoten

finner dårlig med opplenkinger

Vist 1537 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Borge kirke ligger på Bøstad i Vestvågøy kommune i Nordland. Kirka er ei kvadratisk kirke bygd i betong i 1986. Den ble innviet 31. mai 1987 og har 350 plasser. Arkitekt for kirka var Knut Gjernes.
Dagens kirke er minst den sjette som har stått i Borge. Borge kirke er første gang nevnt i skriftlige kilder i et dokument fra 1335. Ei kirke på Borge ble bygd i 1798, ombygd i 1877 og brant ned i 1896. Ei ny kirke ble innviet i 1898. Denne kirka brant ned 14. februar 1983.
Kilde: Wikipedia

Det som er spesielt med Borge kirke og arkitekturen er fjellet og landskapet rundt som har gitt form til kirka,
dette kommer veldig godt fram av bildet til Staffan. Fjellet til venstre avspeiles i kirkas form.

Hei!
En liten opplysning vedrørende Borge kirke i Vestvågøy kommune (Lofoten). Kirken har totalt sitteplass til 700 fordelt på 450 i kirkerommet og 250 i menighetssalen. “Skyvevegg” mellom rommene som kan fjernes ved store anledninger som f. eks. 17.mai osv.
Kirken ligger ikke på Bøstad, men på Borg som var den gamle prestegårdseiendommen mellom gården Bøstad og gården Liland i Vestvågøy. Denne eiendommen, Borg, var det også som gav navnet til gamle Borge kommune i Vestvågøy.
Når det gjelder profilen på kirkebygget i relasjon til fjellrekken bak kirken, kommer den bedre til syne dersom en tar med mer av fjellrekken og sammenligner.
MVH
Vilhelm J.

Bildesamlingen (2672 bilder)

 
Annonse

Nye bilder