Oslo 4. metodistkirke

Mange kjenner nok til det store Fretex-bygget i Kirkeveien 62 på Majorstuen, med Frelsesarmeens bruktbutikk. Ikke så mange vet at det opprinnelig var metodistkirke her.

Oslo fjerde metodistmenighet fikk oppført bygget eller byggene, som var tegnet av Olaf Boye, i 1897–98. Det dreier seg om en femetasjers leiegård inntil Sørkedalsveien og et lavere kirkelokale på vestsiden langs Kirkeveien.

Menigheten er siden lagt ned, uten at undersøkt litteratur røper når. Bygget ble allerede i 1902 overtatt av Otto Treider som misjonslokale. Ifølge Oslo byleksikon overtok så Frelsesarmeens 8. korps lokalene i 1906, og Frelsesarmeen har eid dem siden 1917.

Kilder og videre lesning:

Vist 156 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Det har vært kafé der også (min tante jobbet der på 60-tallet).

(Ønsker meg sånn en Oslo-tur, men det begrenser seg etter at jeg fikk hund. Man får jo ikke ta med hunder i butikker eller kaféer, så hva skal man da foreta seg i Oslo? Å binde en liten hund utenfor, vil vel ingen vetuge mennesker finne på.)

Besøke hundehjørnet i Frognerparken? ;)

Kanskje det er servering for sultne to- og firbente der? :-)

Vi fikk oss en tur på Folkemuseet på St.Hansaften, der var det adgang for hunder, men det ble litt for stressende for min lille stakkars vovse med de sikkert 20.000 menneskene og et utall hunder som var der.
Ble ikke tid til å besøke Fretex og Frognerparken :-)

Annonse

Nye bilder