Hellemyr kirke

Hellemyr kirke (iblant kalt Vestheiene kirke) ble tegnet av Arild Lauvland og innviet i 1988. I 2002 ble den utvidet med kontor- og menighetslokaler. Det dreier seg om en arbeidskirke i leca og betong med rundt 220 sitteplasser. Selve kirkesalen er kvadratisk og møblert som en langkirke, og bak den er menighetssalen, som kan tilknyttes eller fraskilles ved hjelp av høye foldedører. Ifølge Kirkekonsulenten vurderes det å fornye kirkerommet, uten at undertegnede vet hvor man er i prosessen. Hvis bildene på Kirkesøk er noe å gå etter, later det imidlertid til at foldedørene fortsatt er der.

Kirken er enkelt utsmykket med et kors på fondveggen og glass i forskjellige farger i et vindu på samme vegg. Både prekestolen og døpefonten er på alder med kirken. Kirken har én klokke.

Det foregår mye barne- og ungdomsarbeid i tilknytning til kirken, som det fremgår av menighetens nettsted. På samme nettsted kan menighetsbladet leses.

Det var bispevisitas på stedet i månedsskiftet januar/februar 2006.

Kilder og videre lesning:

Vist 171 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Etter navnet å dømme, ville jeg trodd kirken lå i Bergensområdet, ved Sandviken. “Hellemyrsfolket” er navnet på Amalie Skrams berømte romansyklus fra disse trakter.

Men tydeligvis heter det Hellemyr andre steder også. Fint bilde og gode opplysninger, som vanlig!

Dette området er for en drabantby å regne, et stykke unna sentrum i en by som har vokst seg relativt stor (etter norske forhold).

Annonse

Nye bilder