Skåråsberget skogskapell

Skåråsberget skogskapell kalles også Jordbærkirken eller Jordbærkjerka. Kapellet ble oppført på initiativ fra Ola Lie og Tore Rasmussen med tanke på det storinnrykket av polske ungdommer som etterhvert kom til jordbærbygda Vallset. Bygget ble påbegynt i 1993, men uten at det var søkt om relevante tillatelser, og innviet den 11. august 1994. En stund var det truet av rivning, men høsten 1995 godtok kommunestyret kapellet, som ble gitt til foreningen Vallset kulturstier.

Kapellet er oppført etter modell av et kirkebygg i Zakopane med lokalt tømmer fra Skåråsberget og spon fra Polen mellom tømmerstokkene. Det meste av det praktiske byggearbeidet er utført av polakker, og Henryk Dómanski har skåret Kristusfiguren og apostlene over alteret.

Veien til kapellet er privat, og besøkende må regne med å gå minst en drøy kilometer til fots. Kapellet ligger i et flott turterreng, og foran kapellet er det flere benkerader der man kan sitte og nyte den praktfulle utsikten. Rundt kapellet går en sti, Skåråsbergprekenstien, med flere oppslag med «ord for dagen» til meditasjon.

Kapellet er også omtalt her, og det som står her, bygger dessuten på et informasjonsoppslag ved kapellet.

Denne veien

Adkomsttrapp

Interiør

Vist 1741 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder