Voksen kirke

Voksen kirke ligger på Voksen gårds tidligere jorder, ikke langt fra Voksen skole. Området rundt ble utbygget fra 1950-tallet av, og deler av gårdens grunn ble kjøpt av kommunen i 1964 med tanke på gravlund og kapell. Menigheten ble utskilt fra Røa i 1971, men så skjedde det ikke så mye på noen år. Utkast til kirkebygg av Tarald Lundvall forelå i 1985, men bygging ble utsatt. I 1992 ble det inngått samarbeid med stiftelsen Kirken bygger, tegningene ble endret av Arild Lauvland og kirken ble bygget fra 1994 og innviet av biskop Aarflot den 23. april 1995.

Dette er et modernsistisk kirkebygg med litt uvanlig form, med stor bredde i forhold til lengde for å minske avstanden til alteret. Veggene er for en stor del av tegl, og antallet plasser er 500. Kirken har et midtstilt tårn (eller tårnhjelm) med et mønster som er gjentatt ved inngangspartiet.

Altertavlen er utført av Gunnar Torvund (eget nettsted her), og orgelet (1998) kommer fra Ryde og Berg.

Kirkegården, som ble innviet i 1992, er relativt stor og betjener en rekke andre menigheter, som det fremgår av en oversikt hos Gravferdsetaten. P.t. ligger gravene et godt stykke unna kirken.

Kilder og videre lesning:

Alternativ vinkel

Og en til

Og en til

Inngang

Klokketårn

Kirkegård

Vist 2524 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Vakkert kirkebygg, fint med “annerledes” arkitektur

Annonse

Nye bilder