Vølstad kirke

Vølstad kirke ligger ganske borgjemt i åsene ovenfor Dokka. Den ligger ca. 7 km lenger opp i åsen enn hovedkirken i Østsinni sogn.

Det er en brun, laftet langkirke med 140 plasser som ble innviet på sankthansaften i 1959. Arkitekt var Per Nordan (sønnesønn av Jacob Wilhelm Nordan).

Altertavlen har et bilde av nedtagelsen fra korset som er en kopi etter Rubens — samme motiv som Eggert Munch og Peder Aadnes har malt i flere kirker, men i Vølstad er motivet tilsynelatende rettvendt istedenfor speilvendt. Prekestolen og døpefonten er begge i tre og fra kirkens åpning i 1959. Det finnes glassmalerier av Borgar Hauglid. Orgelet, fra 1971, er fra Norsk Orgel- og Harmoniumfabrikk i Snertingdal. Kirkeklokkene (1952) er laget ved Olsen Nauen klokkestøperi.

Det er bilder av interiøret på kommunens nettsider. Kommunen rapporterer også fra jubileumsgudstjeneste sankthansaften 2009. Menighetsbladet for Nordre Land kan leses her.

Det skal finnes et jubileumsskrift utarbeidet av Karin Elton Haug i anledning femtiårsjubileet, men undertegnede har ikke funnet det ved biblioteksøk.

Kilder og videre lesning:

På avstand

Vist 578 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder