Mariakirken (Lillehammer)

Mariakirken er Lillehammers katolske kirke.

Menigheten ble opprettet som kapelldistrikt i 1956, og det ble innkjøpt en gammel patrisiervilla i Weidemanns gate der et et lite kapell ble innredet. Etter pengeinnsamlinger ble det bygget en kirke tegnet av Carl Corwin, som vi blant annet kjenner fra Manglerud kirke og Bredtvet kirke. Mariakirken ble innviet den 19. juli 1970 og har altså førtiårsjubileum i 2010. Dette jubileet feires med messe lørdag 4. desember, og ved samme anledning vigsles kirken. Det sies i en avisartikkel i anledning jubileet at kirken i sin tid ble oppført mer på tross av enn på grunn av biskopen og bispedømmet, finansiert med penger samlet inn av tyskfødte pater Gerhard Parthe, og det kan se ut til at den formelle vigslingen ikke ble foretatt den gangen. Ved vigslingen deltar foruten biskopen også seks andre katolske prester, deriblant menighetens pater.

Menigheten omfatter store deler av Oppland fylke samt noe av Ringsaker i Hedmark. I 2010 har menigheten fått overført Gjøvik og Toten fra St. Torfinn på Hamar, og i 2007 ble St. Thomas kapelldistrikt i Valdres overført fra Sta. Theresia i Hønefoss.

Menigheten har eget nettsted og forteller blant annet om sin egen historie. Dessuten gjengis en rekke bilder, og det er stoff om den katolske kirkes virksomhet i området.

Kirken har 150 sitteplasser.

Det finnes også et interiørbilde på Flickr.

Kilder og videre lesning:

Støpul

Vist 767 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Denne kirken (og menigheten) har feiret 40-årsjubileum denne helgen, og ved samme anledning ble kirken formelt vigslet.

Annonse

Nye bilder