Leiranger kirke i Steigen

De første bildene er naturbilder. men de fleste bildene er fra kirken. Naturbildene gir et inntrykk av omgivelsene til kirken.

Vist 518 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Dette va veldig bra, Einar. Kanskje får vi interiøret neste gang?

så flott dette var….honør til deg Einar

Den er veldig stor

Takk begge, kirken var stengt da jeg var der så derfor ble det bare utendørsbilder.

Vanskelig å komme seg inn i de fleste kirker.

det er så befriende i katolske land…….katolikkene har så stor respekt at selv rønnerane lar kirka være ifred

Dessverre har d blidd sånn at enkelte kirker må holde stengt pga tyveri!
D e nåkka eget med kirker. Så godt å sette seg ned å nyte tiden til ettertanke.

I mange av landene i Øst-Europa står menighetenes pensjonister for vakthold i kirkene, de tar da litt inngangspenger til drift, men jobber selv gratis. Det er muligens et forslag til norske menighetsråd?

jeg gikk på kommunekontoret i svolvær og spurte om lofotkatedralen kunne taes på dugnad…..men nei, det måtte gjøres skikkelig, jeg smilte da jeg gikk ut, for svaret var at det måtte gjøres skikkelig av fagfolk…..husker jeg feil, men var ikke kjærka i sin helhet bygd på dugnad……..

Bengt, det er ikke budsjett til lys og vame for helårsåpne kirker, og jeg som har jobba i turistnæringa vet at her som de fleste andre steder i landet stenges de fleste turistattraksjoner i september, og kirker har ingen besøk i slike mengder utover sesong at det skulle lønne seg. I min jobb har jeg aldri fått henvendelse om kirkebesøk utover sesong. På sommerstid ansetter kommunen en skoleelev som vakt, med guiding på billetten.

Nei Tone, for meg er det viktigst at de er åpne nettopp om somrene, det er mest da jeg har anledning til slike besøk. I resten av året er nok ikke behovet stort. Var jo i kirka i Kabelvåg i sommer, den var åpen.

Her på KIRKEnes har kirka ofte vært åpen i sommer. Her kan man for eksempel ta med sæ matpakka si og nyte den til en berusende orgelkonsert. Fin måte å få flere ting på èn gang; åndelig føde, fysisk føde, avstressing og musikalsk nytelse …osv.
Sa ho som kommer fra KAPELLvåg (Kabelvåg)!

Der sa du det Margareth ;) det følger et ansvar med å være fra KAPELLvåg, vi er vår historie bevisst !!! ;))

Leiranger kirke er en langkirke fra 1911 i Steigen kommune, Nordland fylke.
Byggverket er i tre og har 500 plasser.

Bygd i 1911 (etter brann) i romantisk stil. Da ny kirke skulle bygges i 1734 på den andre siden av fjorden, tok en springflo materialene over til Leines. Og folket tok dette som et tegn på hvor Gud ville at kirken skulle stå.
Kilde: Wikipedia

Annonse

Nye bilder